Nógrád Vármegye Önkormányzata

Tovább javulnak az életfeltételek és az önkormányzati szolgáltatások Nógrád megyében azáltal, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 8 milliárd 22 millió forint támogatás nyílik meg a települések számára – erről Skuczi Nándor megyei közgyűlési elnök számolt be 2022. november 25-én tartott sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a 2021-2027 közötti időszakra vonatkozóan Nógrád megye területfejlesztési kerete 71,66 Mrd Forint. Ebből már korábban megnyitottak a települési önkormányzatok pályázati számára 23,2 Milliárd forintnyi forrást. Most összesen 8 021 839 098 forint odaítéléséről számolt be, amely négyféle felhívás keretében valósul meg. Nyerteseket hirdetett belterületi utak fejlesztése, a helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése, valamint épületek energetikai fejlesztése és helyi gazdaságfejlesztés konstrukciókhoz kapcsolódóan.


85 pályázat nyert támogatást BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSÉRE, összesen 3 milliárd 739 millió forint értékben.

19 nyertes pályázatnak örülhetünk a HELYI EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SZOCIÁLIS INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE című kiíráson. Ilyen célra ebben a körben összesen 1 milliárd 419 millió forintot fordíthatnak a sikeresen pályázók.
Az ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE című felhíváson 17 pályázat nyert támogatást ebben a körben, összesen 1 milliárd 498 millió forint összegben.          

A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS című kiíráson 4 települési önkormányzat nyert el jelentős támogatást. Szurdokpüspöki, Nézsa, Bátonyterenye és Bercel önkormányzatai összesen 1 milliárd 365 és fél millió forintot fordíthatnak ipari területek kialakítására, az alábbi táblázat szerinti elosztásban.

Hi there

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. 

Tel.: 06-32/522-520

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test