Nógrád Vármegye Önkormányzata

A Nógrád Megyei Önkormányzat által életre hívott Vedd a nógrádit! program részeként 2022 október végén egy webshop indult útjára, amely közvetlenül összeköti Nógrád megye termelőit és a helyi, minőségi kézműves áruk iránt érdeklődő vásárlókat.

Hogyan működik a Vedd a nógrádit! webáruház?

A webáruháznak köszönhetően kényelmesen, gyorsan, az otthonunkból rendelhetjük meg helyi gazdák termékeit- Ahelyett, hogy egyesével vásárolnánk meg a kívánt árukat, termelőről termelőre járva, egyszerre kaphatjuk meg a portékákat, melyeket ráadásul házhoz is szállítanak. Az érdeklődők minden héten kedd este nyolc óráig adhatják le aktuális rendelésüket, a kiszállítás pedig szintén hetente egyszer, csütörtökönként történik. Ezzel nem csak időt, pénzt és fáradságot spórolhatunk, de a Nógrád megyei kisvállalkozásokat is támogathatjuk.

Miért jó ez?

A Vedd a nógrádit! webáruházával tehát lerövidül az ellátási lánc, hiszen a termékek a helyi gazdáktól egyenesen a vásárlókhoz kerülnek, akik minőségi, ellenőrzött körülmények között termelt, egészséges élelmiszerhez és egyéb árucikkekhez juthatnak. Mivel az egyes termékeknek nem kell sok száz vagy akár ezer kilométert megtenniük, az élelmiszer frissen, finoman kerül a vásárlók asztalára, a rövidebb szállítási időnek és távolságnak köszönhetően pedig környezetünket is védjük.

Milyen termékek közül lehet válogatni?

A kosár közösségek mintájára létrejött webshopon több tucat termék közül válogathatnak a vevők, a termékpaletta folyamatosan bővül, többek között szezonális termékekkel is. A kínálat igen sokszínű, a vásárlók egyebek mellett kézműves szörpöket, mézet, savanyúságot, levendulás termékeket, olajtökmagból készült portékákat és chiliszószokat is találnak a Vedd a nógrádit! webáruházában.

Mi a cél?

A Nógrád Megyei Önkormányzat célja az, hogy ezzel egy új piacteret, eladási felületet biztosítson a termelők számára, mindezt úgy, hogy az nekik minimális energiabefektetéssel járjon. Nógrád megye lakói vásárlásukkal maguk is hozzájárulhatnak a helyi gazdák sikerességéhez, ezzel pedig szűkebb pátriánk gazdaságának fejlődéséhez is. A nógrádi termelők megerősödése nem utolsó sorban biztosítékot jelenthet arra, hogy a jövőben is fennmaradnak a tiszta élelmiszereket előállító gazdák térségünkben. 

Nógrád megyében minden adott ahhoz, hogy az emberiség előtt álló nagy kihívásokra, köztük az élelmiszerválságra reagálni tudjon. Kistermelőink szép számmal dolgoznak azon, hogy hasznosítsák a megye természeti kincseit: a termőföldet, erdeinket, a vízkincset és a tiszta levegőt. Ők itt, helyben állítják elő a kiváló minőségű, egészséges élelmiszert. A Vedd a nógrádit! program a fennmaradásukat hivatott támogatni. Vásárlásával ezt ön is megteheti!

 

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Pf.: 95

Tel.: 06-32/620-150

Fax: 06-32/620-190

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test