Nógrád Megye Önkormányzata

Nógrád Megye Területrendezési Terve módosításának egyeztetési eljárása

A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 143/2017. (XII. 14.) Kgy. számú határozatával fogadta el a Nógrád Megye Területrendezési Terve módosítását biztosító intézkedéseket.

Nógrád megye hatályos területrendezési terve 2011-ben készült. Az eltelt időszakban megfogalmazott fejlesztési elképzeléseken felül a jogszabályi környezet változása is indokolja a területrendezési terv módosítását.

Nógrád Megye Önkormányzata a terv elkészítésével a VÁTI Városépítési Kft-t bízta meg. A megyei területrendezési terv módosításának egyeztetési dokumentációja a Magyarország és egyes kiemelt térségei területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény és a területrendezési tervek készítésének és alkalmazásának kiegészítő szabályozásáról szóló 9/2019. (VI. 14.) MvM rendelet hatályba lépését követően, ezen jogszabályok előírásaival összhangban elkészült. A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Területfejlesztési Bizottsága 2/2019. (IX. 3.) TERB. határozatával jóváhagyta Nógrád Megye Területrendezési Terve módosításának előkészítő és javaslattevő dokumentációit, egyúttal kezdeményezte az egyeztetési eljárás elindítását.

Az egyeztetési eljárást a területfejlesztési koncepció, a területfejlesztési program és a területrendezési terv tartalmi követelményeiről, valamint illeszkedésük, kidolgozásuk, egyeztetésük, elfogadásuk és közzétételük részletes szabályairól szóló 218/2009. (X. 6.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) előírásai szerinti módon megkezdtük.

Az egyeztetési dokumentáció a Lechner Tudásközpont digitális egyeztető felületére feltöltésre került. A felület a https://www.e-epites.hu/ webhelyen, a „Területrendezés” menüpont alatt, az „E-TÉR BÉTA” feliratra kattintva érhető el. A véleményezésre jogosult szervek véleményének az egyeztető felületre való feltöltéséről a véleményező szerv gondoskodik. A rendszer használatához személyes regisztráció szükséges.

Az egyeztetési dokumentációt elérhetik Nógrád Megye Önkormányzatának honlapján az „Önkormányzat” és „Területrendezés” menüpontok alatt.

Véleményüket a digitális egyeztető felületre való feltöltéssel 2019. október 16-ig várjuk.

Amennyiben nehézsége adódna az egyeztető felületre való feltöltésnél, úgy véleményét kérjük, hogy 2019. október 10-ig – a Kormányrendelet 17. § (1b) bekezdésének megfelelően –  pdf és odt formátumban Nógrád megye főépítészének, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldeni szíveskedjék.


A NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYÛLÉSÉNEK
29/2005. (XII. 01.) Kgy. rendelete
NÓGRÁD MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVÉRÕL
 

122/2011. (XI. 22.) Kgy. határozata

NÓGRÁD MEGYE TERÜLETRENDEZÉSI TERVÉHEZ KAPCSOLÓDÓ TERÜLETRENDEZÉSI INTÉZKEDÉSI JAVASLAT,

TERÜLETRENDEZÉSI AJÁNLÁSOK ÉS A HATÁROZATTAL ELFOGADÁSRA KERÜLŐ MEGYEI ÖVEZETEK

 

Letölthetõ dokumentáció:

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 29/2005. (XII. 01.) Kgy. rendelete Nógrád Megye Területrendezési Tervéről [A 42/2011. (XI. 22.) önkormányzati rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt szöveg.]

(1128 KB)
  Terviratok  
  Ökológiai hálózat magánterületének, ökológiai folyosójának és pufferterületének övezete  
  Kiváló és jó termőhelyi adottságú szántók övezete  
  Erdők övezete és erdőtelepítésre javasolt terület övezete  
  Tájképvédelmi terület övezete  
  Világörökségi és világörökségi várományos területek övezete  
  Vízminőség-védelmi terület övezete  
  Nagyvízi meder övezete  
  Honvédelmi és katonai célú terület övezete  
  Ásványi nyeranyagvagyon övezete  
  Földtani veszélyforrás terület övezete  
  Kiemelt jelentőségű gazdasági övezete  
  Kiemelt jelentőségű turisztikai övezet  
  Együtt tervezhető térség övezete  
  Zártkerti övezet  
  Térségi szervezeti terv  
 

 

Környezeti értékelés - Nógrád megye területrendezési tervének módosításához

Elérhetőségek

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Pf.: 95

Tel.: 06-32/620-150

Fax: 06-32/620-190

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Website Security Test